(00 36) 94 558-030 / (00 36) 30 616 8321

H-9740 Bük, Európa út 18.

Szaunavilág

Finn szauna

Hőfok: 85-95 °C, Páratartalom: 10 % A szaunázás egészségmegőrző hatásai a stresszmentesítés, az immunrendszer erősítése, a jó anyagcsere elősegítése, a bőrfeszesség megóvása. A szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk.

Gőzkabin

Hőfok: 40-45 °C, Páratartalom: 100% A gőzkabin az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően enyhíti a légzőszervi betegségek tüneteit, bársonyossá és hidratálttá teszi bőrünket, fokozottan serkenti a méregtelenítést.

Bioszauna

Hőfok: 40-60 °C, Páratartalom: 40-60 % Az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően a bioszauna célja a kellemes ellazulás és jóleső kikapcsolódás biztosítása.

Physiotherm Infrakabin

Hőfok: 35-40 °C A Physiotherm infrakabinok használata javíthatja a keringést és a vér áramlását az egyes szervekbe, izmokba, kötőszövetekbe és a bőrbe, stimulálja az anyagcserét, nyugtató hírvivő anyagokat generál és erősíti az immunrendszert.

Aromaszauna

Hőfok: 50 °C, Páratartalom:40-55 % Az aromaszauna egy úgynevezett bioszauna, kellemes hőmérséklet és magas páratartalom kombinációja. A különböző illatanyagok, meditációs zene és a fényterápia váltakozó színei a szaunában különösen kellemes tartózkodást tesznek lehetővé.

Gyógynövényes szauna

Hőfok: 55-60 °C, Páratartalom: 20-25 % Hang-, fény,- és aromaterápiás, gyógynövényes szaunák: A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra.

Sószoba

A barlangban különleges klíma uralkodik és az ásványi anyagokkal telített állandó hőmérsékletű levegő az egészségre előnyös negatív töltéssel bír.

TOP 10 SZAUNA CEREMÓNIA A CARAMELL PREMIUM RESORT****SUPERIOR-BAN!

1. Mangó és levendula illatú sóradír tengeri sóval

Bársonyos bőr egy lépésben, bőrradírozás és bőrápolás egyben. A tengeri só gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket és mélyen a pórusokba juttatja a tápláló olajokat.

2. Kiwis cukros testradír

Háromféle finom szemcséjű cukrot és kiwi mag keveréke a bőrfelszín radírozása, simítása és puhítása céljából.

3. Show, show, show

A show szó is magáért beszél, itt bizony mindenki remekül érezheti magát a közel tízperces etapok alatt, melyekről megfrissülve, újjászületve, stressztől és méreganyagoktól mentesen távozunk.

4.Orosz virgács vidám hangulatban

Elsőre talán furcsán hangzik a virgáccsal való csapkodás annak, aki még nem találkozott vele a szaunában, de aki már próbálta, annak felejthetetlen élmény. A csapkodás célja a vérkeringés felfrissítése, ezzel segítve a méreganyagok távozását szervezetünkből, s közben a nyírfa csodás illata tölti be a szaunát.

5. Chocolate – flip – édes érzés (gőzkabin)

A többi szeánsszal ellentétben itt nem a finn szaunakabinban, hanem 45 °C-os gőzkabinban zajlik a program. A vendégek csokoládékrémmel kenik be testüket, amely a melegben és a magas páratartalom hatására lassan elolvad és felszívódik a bőrükön. Finom illatával elbódít, felemel a mindennapok szürkeségéből. A csokoládéban található kakaóvaj magas antioxidáns tartalma miatt kiváló bőröregedés gátló. Látványosan javítja a fáradt és igénybe vett bor minőségét.

6. Sweeet Honey – mézes érintés

A szauna melegét, az aromás illóolajok és a konyak illatát, valamint a virágméz jótékony hatását egyesíti a mézes szeánsz. Rövid előizzadást követően a meleg hatására cseppfolyóssá váló mézzel a bort bekenve, az a pórusokon keresztül felszívódik. Az ásványi anyagok selymessé, egészségesebbé varázsolják a bőrt.

7. After Eight – menta az esti érzékek ébredéséért

A felöntése a menta és a csokoládé aromájával az érzékeket célozza meg. A mentol hűsítő és tisztító hatásának köszönhetően a légutak és az elme is felfrissül. A csokoládé illata endorfint, boldogsághormont szabadít fel.

8. Ice Mint Kamikaze

Az intenzív forró levegő és a jég fagyos ellentéte, valamint a szaunamester technikájának köszönhetően vérkeringés-serkentő, frissítő hatás érvényesül. A Borsmentának köszönhetően a légutak kitisztulnak. A váltakozás hatására testünkön többszöri jóleső borzongás fut végig, mely hatására boldogsághormonok szabadulnak fel.

9. Virgács felöntés

A természetes hatóanyagokat tartalmazó fák lombjaiból kötött virgács csokrok felhasználásával történik ez a program. Az ilyen felöntéseket szakavatott virgácsmesterek tartják. Nagyon egyedi élményt adnak a fák lombjaiból kicsapódó illataromák, miközben a felmelegített nyírfacsokrokkal ápoljuk testünket különféle csapkolódó mozdulatokkal. Legtöbbször a nyírfa, tölgy és eukaliptusz fák ágaiból készülnek ezek a virgácsok. De szokás hársból és tujából is kötni.

10. Frissítő citrusos felöntés

A szauna extrém környezetében szervezetünk verejtékezéssel védekezik, a méreganyagok mellett számos ásványi anyag is távozik a szervezetből. A szaunamester ezért friss gyümölccsel kínálja meg a vendégeket a szaunában a bőr átdörzsölésére, majd megkóstolásra is. A vitaminok és ásványi anyagok a szaunázást követően sokkal intenzívebben szívódnak fel.

 

A Caramell Premium Resort szaunavilágában minden héten (hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) változatos szaunaprogramokkal találkozhat.

A napi szaunafelöntésekről érdeklődjön a szálloda SPA recepcióján a sparecepcio@caramell.hu email címen vagy a 06 30 558 030-as telefonszámon.

A szaunavilágban a szaunákat higiéniai okok miatt fürdőruha mentesen kötelező használni.

(00 36) 94 558-030 / (00 36) 30 616 8321

H-9740 Bükfürdő, Európa út 18.