(00 36) 94 558-030 / (00 36) 30 616 8321

H-9740 Bük, Európa út 18.

ÉLMÉNYEK

Kristály Torony Kalandpark

A Magyarországon egyedülálló, 3 szintes kalandpályát 90 elem teszi teljessé, melynek szerves eleme a szabadság. Saját döntésünk szerint haladhatunk, akár kihagyva a nehezebb elemeket, vagy éppen megismételve a számunkra tetsző szakaszokat.

90 elemes kalandpálya, 10 méter magas mászófal, 120 fő használhatja egyszerre, 3 év felett már használható

Kristály Torony Kötélpálya

Mászófal – A függőleges szenvedély világa!

Mini Kristály Torony Kötélpálya

Óriáshinta a szabadesés élményével!

Íjászat

Műfüves szabadtéri labdarúgó pálya

Sport & Fitness

A szálloda  épületének földszintjén található fitnesztermünk, mely  kardiogépekkel (futógép, ellipszistréner, kerékpár) és izotónikus gépekkel várja vendégeit.

INDOOR Mozgásprogramok

Fit ball az alakformálás, tartásjavítás, erősítés és nyújtás ideális eszköze. Hatékony megoldást jelent az ülőmunka okozta hát-, és derékfájás ellen. Segítségével harmonikusan fejleszthetőek a kondicionális és koordinációs képességeink, illetve a cellulitis eltüntetésének egyik leghatékonyabb eszköze. A labdán ülve könnyen megvalósítható a gerinc helyes fiziológiai tartása, ezzel javítva a porckorongok anyagcseréjét, hisz a porckorongra ható erők által megvalósul a porckorongok masszírozása, ami fokozza anyagcseréjüket.

A labdával végzett mozgásformák biztonságosak, minden életkorban, bármilyen edzettségi szinten lehetséges a használatuk.

A reggeli testmozgás hatására napunk jobban indul, energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk, beindítja az anyagcserét, valamint javul a koncentrációnk és jobb döntéseket hozunk a nap során. Készítse fel testét már reggel, csak úgy tombolni fog a tettvágy a nap folyamán!

Az alakformáló edzés kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül bárki számára élvezetes lehet. Minden óra egy alapos bemelegítéssel kezdődik, hogy felkészítsük az izmokat az erőkifejtésre. Ezután következik a fő rész, ami egyszerűen felépített, jól követhető gyakorlatokat tartalmaz az egész testre kiterjedően, a lehető legtöbb izomcsoportot megdolgoztatva, akár fitball, súlyzó vagy gumiszalag segítségével. A levezető részben a megdolgoztatott izmok nyújtása történik, hogy megőrizzék rugalmasságukat és regeneráljuk a testünket.

Magába foglalja az egyszerű statikus nyújtási formákon túl a feszítésből, lazításból, nyújtásból álló gyakorlatokat, a statikus nyújtás különféle technikáit, végrehajtási módjait is.

Alapvető célja a test és az ízületek hajlékonyságának megtartása, eredeti hajlékonyságának visszaállítása. A nyújtás a preventív alkalmazáson túl terápiás céllal is használható. Megelőzés esetén az izmokban uralkodó stressz hatás oldásával az adott ízületekre jellemző fiziológiás mozgáshatárok megtartása a cél, míg terápia részeként a csökkent ízületi mozgásterjedelem visszanyerésére alkalmazzuk.

Egy hatékony alakformáló eszközzel, egy speciális gumiszalaggal történik a torna. Eredményesen használható az erő és az állóképesség növelésére, valamint alakformálásra. Az egyik legnagyobb előnye a rugalmasságában rejlik, emiatt sokoldalú és változatos edzésprogramot tesz lehetővé. A súlyzóval szembeni előnye, hogy jobban igénybe veszi az izomzatot, mivel a szalag a mozgásciklus teljes időtartama alatt – a kifeszítése és a visszaengedése során is – ellenállást fejt ki. A különböző erősségű szalagokkal végzett gyakorlatok eredményesen megdolgoztatják a problémás testtájakat – a farizmot, combizmot és a felkar izmait.

Vízben végzett erősítő és nyújtó gyakorlatok, különös hangsúlyt fektetve a kar és has izmainak megmunkálására- különböző eszközök segítségével. A víz felhajtó erejét kihasználva minden ízületi sérülés, vagy túlerőltetés elkerülhető.

C épületünk földszintjén2 pályás bowlinggal és egy csocsóasztallal várjuk a szórakozni vágyókat. Pályafoglalás miatt forduljon bizalommal recepciónkhoz.

OUTDOOR Mozgásprogramok

A könnyed reggeli futás animátorainkkal vagy egyedül, egész napra gondoskodik a kellemes közérzetről. Az edzés alapos bemelegítéssel kezdődik, és nyújtással zárul a tréning végén. A friss levegőn végzett mozgás segíti a keringést, friss oxigént juttat a sejtekhez, és ezzel a szellemi teljesítőképességet is javítja. Remek alakformáló, emellett támogatja a súlycsökkentő programok hatékonyságát.

A kerékpár kölcsönzési lehetőség kitűnő kikapcsolódást nyújt a szabadidejüket aktívan eltölteni vágyó vendégeink számára. Egy kellemes biciklitúrával igazi élmény Bükfürdő és környékének felfedezése. A Gyógyfürdő, a Kneipp park, a felnőtt játszótér vagy akár a közeli halastó is hamar elérhető.
A bérlés miatt forduljon bizalommal recepciónkhoz!

A finn eredetű nordicwalking jelentése északi gyaloglás. Abban különbözik a hagyományos gyaloglástól, hogy a speciális botok használatával a felső végtagok is aktívan bekapcsolódnak a lendületes gyaloglásba. Ez az edzésforma az összes izom 90%-át igénybe veszi, így alaposan megdolgoztatható az egész test. A testsúly megoszlik az alsó végtagok és a botok között, ezért az ízületek terhelése akár 30%-kal is csökkenthető. A szabad levegőn végzett, csoportos edzés fokozza a test vitalitását, javítja a kondíciót, erősíti az immunrendszert, hatására javul a közérzet és csökken a depresszió, a hangulatingadozás. Csontritkulásban szenvedőknek különösen ajánlott mozgásforma.

Szállodánkban elhelyezett pingpong asztal vendégeink rendelkezésére áll.
Az ütők és labdák kölcsönzése miatt forduljon a recepcióhoz.

A szálloda udvarain zavartalanul lehetséges tollaslabdázni.
A bérlés miatt forduljon bizalommal recepciónkhoz!

Caramella Kids Club

A klub a Caramell Premium Resort****superior gyermekanimációs programsorozata.
A szállodában szakképzett sport-, és gyermekanimátor csapat gondoskodik a szállodai animáció egyediségéről és sokoldalúságáról: a Resort saját kötél-, és kalandparkja, a Kristály Torony, jól felszerelt tematikus játszószobája és játszóterei, a különféle sportolási lehetőségek (műfüves labdarúgó pálya, bowling pálya) a legkreatívabb animációs foglalkozásokhoz biztosítanak kiváló lehetőséget.

Környékbeli látnivalók

Nyugat-Magyarországon, a Répce folyó menti síkságon, az Alpok lábánál helyezkedik el. A település közel ezeréves. A döntően mezőgazdaságból élő bükiek életében az egyedülálló ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz felfedezése hozott változást, mely az 1950-es évek végén végrehajtott olajfúrások nyomán tört felszínre.

Bük nagyközség Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál, a felső Répce menti kistérségben található. Az osztrák határ közelsége meghatározó jelentőségű a fürdőhely és a régió fejlődésében. Településünk már a bronzkorban lakott volt. A mai település a három egykor önálló falu: Alsó-, Felső- és Közép-Bük egyesítésével jött létre 1902-ben. Itt található Európa egyik legszebb 18 lyukú golfpályája is. A szabadtéri rendezvények, így a Büki Ünnepi Napok rendezvénysorozata most már minden évben közel két héten át nyújt színvonalas szórakozási lehetőséget az ide érkező vendégeknek és a helyi lakosoknak. 1998-ban Bük országos első helyezést ért el a “Virágos Magyarországért” versenymozgalomban falu kategóriában, majd továbbjutva a nemzetközi megmérettetésre településünk az előkelő 2. helyet szerezte meg. A sportélet igencsak élénk. 1995-ben adták át a település új sportcsarnokát, 1998-ban pedig felújították a Művelődési és Sportközpontot. A sporttelep mellett kialakított horgásztóba évente telepítenek nemes halakat, így biztosítva az élményteli horgászást. A település 1996-ban megkapta a Nemzet Sportvárosa címet. A bükfürdői településrész új színfoltja az Ökumenikus kápolna, mely a fürdőben és a szállodákban pihenő vendégek számára biztosítja a lelki feltöltődést.

 – 1 perc    – 5 perc    – 10 perc

Ausztria – Lutzmannsburg-Frankenau Közép-Burgenland napfényes vidékén Ausztria legmodernebb élmény- és wellness-fürdőinek tekinthető.

Itt azok a családok, akik szórakozást és izgalmat keresnek, ugyanúgy megtalálják számításukat, mint akik teljes nyugalomra és egy kis kényeztetésre vágynak.
 

 – 33 perc     – 151 perc

Bükfürdőtől kb. 12 km-re található a Csepregi gyümölcs és borút: Csepreg sorsa mindig összefonódott a szőlőhegy sorsával.

Az évszázadok óta működő családi gazdaságok, öröklődve apáról fiúra, őrzik a hagyományt a szőlő szeretetét, a tradicionális családi pincét. Csepregen minden szőlős gazda egyben boros gazda is. Így aztán nagyon sokféle jó bor várja a pincék mélyén a kedves vendégeket, hogy felfedezzék a Soproni borvidékhez tartozó cserpegi borokat. Csepreg környéke földrajzilag a nyugat-magyarországi peremvidék része. A település kialakulását elsősorban a Répce átkelője magyarázza, az itt kialakuló település fő tengelyeit a Sárvár-Kőszeg és a Szombathely-Sopron utak alkották. Az első tartós emberi megtelepedés nyomait az újkőkorból, 7-8 ezer évvel ezelőttről ismerjük. Gyakorlatilag azóta beszélhetünk a terület folyamatos lakottságáról.

– 10 perc    – 18 perc    – 75 perc

Tavaszi Fesztivál, Szent György-napi Kézműipari Vásár, Savaria Nemzetközi Táncverseny, Leopold Bloom Nap, Bartók Szeminárium és Fesztivál, Savaria Karnevál, Pannon Ősz.

A ma 90 ezer lakosú Szombathely területét több ezer esztendőn át számos nép lakta. Az utak találkozásánál, az Adriát a Baltikummal összekötő borostyánkőút mellett alapította Claudius császár i.sz. 43-ban Colonia Claudia SAVARIAt, amely az egykori római provincia, Pannonia Superior virágzó központjává fejlődött. Vas megye székhelye az i.sz. 50 körül Claudius császár által alapított Savaria helyén alakult ki, a várost a Borostyánkő út mellett hozták létre. A római kor épületek maradványai a Romkertben és az Iseumban láthatók.

A középkori eredetű emlékek közül kiemelkedő a Szent Márton templom és a Ferences templom. Szombathelyen született Szent Márton, a középkor egyik legnépszerűbb szentje, akiről minden évben Márton napon megemlékezünk. A mezővárosi rangot kapott településre a török támadások miatt veszélyeztetett Vasvárról helyezték át a megyeközpontot 1578-ban. Igazi fejlődés a Püspökség létrehozása, 1777 után következett be. A város első püspöke, Szily János idejében alakították ki a mai barokk városközpontot. Ebből az időből maradt fenn többek között a Püspöki Palota, a Székesegyház, és a Szeminárium épülete. A város főterén, az egykori piactéren 18-19. században épült polgárházak láthatók, melyek közül nemzetközi hírnévre tett szert a 40. számú, melyben James Joyce Ulysess című regényének főszereplője, Leopold Bloom lakott.

A nagyszámú közgyűjteményből érdemes meglátogatni: a Savaria Múzeumot (régészeti kiállítások, kőtár), a Smidt Múzeumot (magánygyűjtemény régi bútorokkal és használati tárgyakkal) és a Képtárt (modern művészeti alkotások). A Vasi Múzeumfaluban a megye népi építészeti emlékeit mutatják be szabadtéren. Érdemes még meglátogatni a Kámoni Arborétumot, ahol mintegy 2500 növényfajt mutatnak be.

A megyeszékhely gazdag kulturális programokban, néhányat kiemelve: Tavaszi Fesztivál, Szent György-napi Kézműipari Vásár, Savaria Nemzetközi Táncverseny, Leopold Bloom Nap, Bartók Szeminárium és Fesztivál, Savaria Karnevál, Pannon Ősz.
 
– 23 perc    – 137 perc 

Jákon az egykori bencés rendi, ma Szent György titulusú plébániatemplom a magyarországi román kori építészet egyik legjelentősebb emléke.

A 13. században több szakaszban készült épület legértékesebb része a bélletes kapu és a főhomlokzatot díszítő szoborcsoport. A török idők pusztításai után történt felújítások és átépítések nyomait a Schulek Frigyes vezetett felújítás során eltávolították, így ma nagyjából eredeti állapotához közeli formában látható. Ahol a magyarsággal valami történt, vagy ahol a magyarság valami nagyot alkotott a földfelszínen, az lett a nevezetes hely. Így lett Ják a magyar köztudatban templomáról és apátságáról nevezetes hellyé. Mindenki tudja, hogy Jákon a XIII. századból való késői román stílű, kéttornyú templom van, amely a maga nemében Magyarországon páratlan.

– 42 perc    – 153 perc

Nevét az Óház-hegyen ma is látható Árpád-kori várról kapta. A város alapítása Kőszegi Henriknek tulajdonítható. Ő és fia, Iván építették ki a szabályos utcarendszerű várost és annak északnyugati sarkában a városi várat.

Történetének legnevezetesebb eseménye 1532. évi ostroma volt. Ekkor Jurisics Miklós védte I. Szulejmán török szultán serege ellen.
Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb helye a kőszegi belváros. Vas megye egyetlen szabad királyi városa. Szubalpin klímája, ódon városfalai, hangulatos utcái, terei sétára invitálják a látogatót. A belváros szép reneszánsz és barokk polgárházai szinte változatlan formában maradtak fenn. A kőszegi hely levét kortyolgatva elfeledhetjük a hétköznapokat, átérezhetjük a történelmi múlt hangulatát.
Az egyházi és világi épületetek közül kiemelésre érdemes: a Szent Jakab templom, a Városháza és a Sgrafittos-ház. A városon belül fekvő vár és a helyenként eredeti állapotban látható városfalak az 1532-es török ostromra emlékeztetnek, akárcsak a 11 órakor megszólaló harangok.
Kőszeg a kerékpárosok paradicsoma, kiépített kerékpárútjai az Írottkő Natúrpark csodálatos tájain vezetnek. A kőszegi borászat hagyományai szinte a várossal egyidősek, ma is több családi pincészet működik. A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. Nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

– 30 perc    – 85 perc 

Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városa a fenyvesekkel, kertekkel és lugasokkal borított Sopron.

“Macskaköves utcák varázsa esti hópihék fényében, tovafutó tavaszi szellő a Lőverekben, lélegzetelfojtó hőség a Fő téren, s halk esőcsepp a Festő-közben.”

– 55 perc    – 177 perc

A hely fekvésénél fogva a különböző hagyományok találkozóhelye, valamennyi művészeti ágnak teret biztosít.

Ez a tűzzel-vízzel, kővel-fémmel összegyúrt, fák által körülölelt kert helyet kínál a csendre, kikapcsolódásra, táborozásra, kultúrára, és a különleges sporttevékenységre vágyó embereknek, családoknak.

– 31 perc    – 115 perc

A tárgyi emlékek legjelentősebb lelőhelye a község feletti 582 méter magas Szent Vid-hegy.

A község és környéke lakott volt már az újkőkorban is. A hegyen található Szent Vid-templomot, amelynek tornyában 13. századi kerített lőréses alapokat találtak, már a 17. század végén jelzik a források. A község nevét először a rohonci vár részeként, egy birtokfelosztás kapcsán írták le, Welyen (1279) alakban.

– 34 perc    – 136 perc

(00 36) 94 558-030 / (00 36) 30 616 8321

H-9740 Bükfürdő, Európa út 18.